Hull of Kingston upon Hull, eene der belangrijkste Engelsche zeehavens in het graafschap York, verrijst aan de Humber en aan den mond der Hull in eene vlakte, die door dijken tegen overstroomingen beveiligd wordt. Het oudste gedeelte der stad ligt ten westen van den mond der Hull en is ten noorden en westen door het oude dok en door het Junction-, spoorweg- en Humberdok ingesloten. Buiten deze vier dokken bevindt zich het nieuwere gedeelte van de stad, waar ten oosten van de Hull de citadel zich verheft, door de Victoria-dokken omringd, benevens de voorstad Witham, door eene brug verbonden met de oude stad. Deze laatste is onregelmatig aangelegd, doch de eigenlijke zetel van den handel, terwijl de nieuwstad, vooral de wijk Myton, prachtige straten en sierlijke kaaijen aan de Humber bezit met groote hotels en trotsche gebouwen.
Merkwaardig zijn er de St. Mary- en de Drievuldigheidskerk, welke laatste in 1312 uit gebakken steen is opgetrokken, — voorts het stadhuis, het geregtshof, de beurs, het postkantoor enz. Men vindt er onderscheidene inrigtingen van weldadigheid, openbare baden, eene zeevaartschool, eene Latijnsche en geneeskundige school, een botanischen en zoölogischen tuin, onderscheidene geleerde genootschappen, muziekvereenigingen en 2 schouwburgen. De stad zendt 2 afgevaardigden naar het Parlement en telde in den aanvang dezer eeuw ruim 22000, doch in 1871 ruim 122000 inwoners. Tot de bronnen van nijverheid behooren er vooral de scheepsbouw, het vervaardigen van katoenen en linnen stoffen, van touw, zeildoek, stoomwerktuigen, ankers, kabels, aardewerk enz.
Ook vindt men er suikerraffinaderijen, zeepziederijen, olieslagerijen, zaagmolens, looijerijen enz. Hull is de voornaamste haven der Engelsche Noordzeekust en de stapelplaats voor het handelsverkeer met Nederland, Duitschland en Rusland. Als koopstad bekleedt zij na Londen en Liverpool den hoogsten rang in Engeland. Terwijl zij door spoorwegen, rivieren en kanalen met alle belangrijke plaatsen van het binnenland verbonden is, onderhoudt zij een druk en geregeld stoombootverkeer met Edinburgh, Londen, Amsterdam, Rotterdam, Harlingen, Antwerpen, Duinkerken, Bergen, Christiania, Gothenburg, Hamburg, Bremen, Kopenhagen, Stettin, Königsberg en Petersburg.