Halm (Culmus) is de naam, dien men in de kruidkunde geeft aan den veelal ronden, geleden of knoopigen, door bladscheden omgeven stengel der grassen. Dikwijls is hij overlangs gestreept, — voorts onder en boven de knoopen meestal onbehaard en kruidachtig, somtijds houtig, zooals bij het Spaansch riet en den bamboes. De deelen tusschen de knoopen zijn doorgaans hol, doch bij sommige grassen, bijvoorbeeld bij het suikerriet en de maïs, met eene mergachtige zelfstandigheid gevuld. Hij onderscheidt zich van den bieshalm (calamus), doordien deze gewoonlijk geheel met merg gevuld en ongeleed is.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk