Van de steden van dien naam vermelden wij:
Georgetown in het Noord-Amerikaansche district Columbia. Zij ligt aan de Potomac boven Washington en is hiervan gescheiden door de Rock-Creek. Er is een Jezuïetencollege, gesticht in 1789, met eene boekerij van 30000 deelen, een nonnenklooster met eene inrigting voor de opvoeding van meisjes, een aantal kerken enz. Het cijfer der inwoners bedroeg er vóór geruimen tijd reeds 10000. De stad is door een zijtak met het Chesapeake-Ohio-kanaal verbonden; men vindt er de eenige haven van het district, en op de omringende heuvels verheffen zich vele villa’s.
Georgetown, te voren Stabroek en Demerara genaamd, de hoofdstad van Britsch Guyana. Zij ligt op den regter-oever van de Demerara, niet ver van haren mond, is de zetel van den gouverneur en tevens eene belangrijke koopstad, en bezit breede, van kanalen doorsnedene straten en grazige pleinen, waar zich prachtige oranje-boomen, oleanders enz. verheffen. De huizen zijn er meestal van hout en door tuinen omgeven, en het aantal inwoners bedraagt 26000, waarbij zich 16000 Kleurlingen en Negers bevinden. In het gebrek aan drinkwater is door middel van Artesische putten voorzien, en de uitmuntende haven wordt er verdedigd door het fort William.
Georgetown, de hoofdstad van het Britsche eiland Granada in West-Indië. Zij ligt aan de westkust, bezit eene door een fort beveiligde haven, en telt 10000 zielen.
Georgetown, de versterkte hoofdstad van het Britsche Prins-van-WalIis-eiland (Pinang) in Achter-Indië. Zij is de zetel van het bestuur van alle Britsche bezittingen in de straat van Malakka, bloeit door den handel, en telt 26000 inwoners.