Redactie Ensie

Schrijver op Ensie

Gepubliceerd op 13-10-2016

2016-10-13

App

betekenis & definitie

Een app is een application. Dit is een toepassingsprogramma voor een smartphone, table of computer.

Een app is een klein computerprogramma, met meestal beperkte functies. Deze zijn bestemd voor een smartphone of tablet zoals een iPhone of iPad. Met een app kan er een bepaalde activiteit worden uitgevoerd. Zo worden apps vaak gebruikt om mee te bankieren, muziek te downloaden, naar de radio te luisteren of te chatten.

Met apps kunnen meerdere functies aan een mobiel apparaat worden toegevoegd. Hierdoor wordt het apparaat een multifunctioneel communicatieapparatuur.

Op de meeste apparaten staan standaard geïnstalleerde apps. Andere apps moeten door de gebruiker zelf worden toegevoegd. Dit kan via de app store, dat een virtuele winkel is. Software kan gratis of tegen betaling worden gekocht.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie apps. Dit zijn de web-app, de native app en de hybride app. De web-app is een mobiele versie van een website en laat alleen de belangrijkste onderdelen zien. De website wordt ontworpen naar de grootte van het scherm.

Een native app staat al op een telefoon of moet door de gebruiker worden geïnstalleerd uit de app store. Een hybride app is hetzelfde als een native app, alleen wordt een deel van de inhoud gevuld door een website.