(ka:s) m.(kazen; je) voedingsmiddel bereid uit het dik van melk, die men heeft doen stremmen : maken, kruiden; zoetemelkse -; Brusselse of platte -; Zwitserse -; Edammer is kogelrond, Leidse schijfvormig; volvette is bereid uit niet afgeroomde melk, vette uit gedeeltelijk afgeroomde melk, magere uit afgeroomde melk; gele, groene, witte -. Gez. er geen van gegeten hebben, er geen ondervinding, geen verstand van hebben ; de snijden, een pronker, een geurmaker zijn; aan iets hebben, maling; zich de - of het vlees niet van het brood laten eten, zich niet laten ontnemen, waar men recht op heeft of van zich afspreken, van zich afslaan. →: Jan Kaas, worm.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk