Château Haut-Bergey betekenis & definitie

Château Haut-Bergey, een van origine 15e-eeuws lustslot, compleet met spitse torens en een park, werd in 1991 overgenomen door Sylviane Garcin-Cathiard, de zuster van Daniël Cathiard (Château Smith Haut Lafitte). Die moderniseerde de kelders en renoveerde het chateau voor zo'n FF 2022 miljoen.

De productie bestaat voornamelijk uit rode wijn. Deze heeft duidelijke verdiensten en wordt gekenmerkt door goede tannines, donkere tonen (koffie, tabak, karamel) en een snufje kruiden, wat fruit en een vrij elegante structuur. In de witte wijn is hout sterk present, met daarachter exotisch fruit en frisse zuren. Dit wijngoed is het volgen waard.

eig. Sylviane Garcin-Cathiard opp. 18 ha prod. 8.500, wit 500 druiven B cs 70% MER 30% druiven WSAUV B 70% SEM 30% 2e wijn Château Ponteilh- Monplaisir ov. wijndomein(en) Clos de l’Eglise (Pomerol)

Gepubliceerd op 07-04-2017