flesvoeding betekenis & definitie

Voeding voor zuigeling die via een fles wordt toegediend als de borstvoeding niet goed op gang komt of niet kan worden gegeven.

Borstvoeding is de voeding die de natuur bij de moeder voor een baby heeft geregeld. Soms is flesvoeding een goede mogelijkheid. Als de baby wat ouder wordt, geeft de moeder naast borst- en flesvoeding bijvoeding. Later wordt de bijvoeding de gewone voeding. Daarin moet alles zitten wat het kind nodig heeft om te kunnen groeien: eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen.

Er zijn ook volwassenen die alleen ‘van de fles leven’. Dat zijn bijvoorbeeld alcoholisten, die bijna niets anders dan alcohol binnenkrijgen. Die hebben een heel slechte gezondheid en hun hersenen gaan op een gegeven moment kapot (korsakovsyndroom). Ook zie je steeds meer mensen die geen tijd voor een ontbijt nemen en onderweg naar school of werk haastig een superduur plastic flesje water met tarwezemelen en wat fruitsap erin achterover slaan. Zo’n ‘drinkontbijt’ is eigenlijk ook een vorm van flesvoeding. Je mocht trouwens eens moe van het brood smeren, snijden en kauwen worden.