Wat is de betekenis van Verzuring?

2024-04-26
Natuurdiëtisten Nederland

Marijke de Waal Malefijt (2020)

Verzuring

Verzuring ontstaat wanneer zure afvalstoffen zich ophopen in ons lichaam. Na de vertering van voedsel en de stofwisseling in het lichaam blijft er een zure of een basische rest over (basisch is het tegenovergestelde van zuur en wordt ook wel alkalisch genoemd). Van nature heeft het lichaam een licht basenoverschot en probeert het dat evenwicht cons...

2024-04-26
Muiswerk Educatief

Muiswerk Educatief (2017)

verzuring

verzuring - zelfstandig naamwoord uitspraak: ver-zu-ring 1. het in toenemende mate voorkomen van zuren in het milieu ♢ door de uitstoot van gassen treedt verzuring op 2. gevoelens van wantrouwen en ongenoegen ...

2024-04-26
Typisch Vlaams woordenboek

Ludo Permentier en Rik Schutz (2015)

verzuring

verbittering, wantrouwen tegenover de maatschappij Ze onderstreepte het belang van vrijwilligerswerk. 'Het is een medicijn tegen verzuring en brengt mensen bij elkaar.' (Het Laatste Nieuws) Belgisch-Nederlandse Standaardtaal Gangbaarheid: 6 Vlaamsheid: 2

2024-04-26
Prisma van het weer

Peter Timofeeff (1993)

Verzuring

Stijging van de zuurgraad in het milieu, o.a. door zure regen. De directe gevolgen zijn o.m. de aantasting van de bossen. De indirecte gevolgen zijn veel sluipender. Door de verzuring van de bodem worden voedingsstoffen, zoals kalium, magnesium en calcium, uitgespoeld en komen in het grondwater terecht. Dit proces betekent een verarming van de bode...

2024-04-26
Woordenboek Nederlandse termen van Bibliotheek en documentaire informatie

dr. P.J. van Swigchem en E.J. Slot (1990)

verzuring

bij papier, karton, leer e.d.: reactie van bepaalde stoffen daarin, waarbij een zuur ontstaat dat de structurele bestanddelen van het materiaal afbreekt.

2024-04-26
Encyclopedie van het milieu

Oosthoek (1984)

verzuring

stijging van de zuurgraad (daling van de pH) van het milieu als gevolg van de uitstoot van o.a. zwavel- en stikstofdioxiden (→ zure regen).

2024-04-26
Wijn & drank Encyclopedie

Jan Zellenrath (1979)

Verzuring

Vorming van een overmatige hoeveelheid azijnzuur en ethyl-acetaat in de wijn, vaak veroorzaakt door te veel contact met de lucht. Er verschijnt een doorzichtig, grijs vliesje aan de oppervlakte, afkomstig van de Acetobacter. De wijn wordt dan zuur, krijgt een zurige geur en de smaak van azijn.→ * 09 HOE WORDT WIJN GEMAAKT?

2024-04-26
Groot woordenboek der Nederlandse taal

Van Dale Uitgevers (1950)

Verzuring

v., het verzuren.

Wil je toegang tot alle 10 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-26
Prisma Groot Woordenboek Nederlands

Unieboek | Het Spectrum (2024)