rosé
Het begrip rosé heeft 2 verschillende betekenissen: 1) roze wijn. roze wijn die jong en koel gedronken wordt. 2) tussen rood en doorbakken in. tussen rood en doorbakken in; halfdoorbakken; medium; à point.
Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)
Het begrip rosé heeft 2 verschillende betekenissen: 1) roze wijn. roze wijn die jong en koel gedronken wordt. 2) tussen rood en doorbakken in. tussen rood en doorbakken in; halfdoorbakken; medium; à point.
Douwe Brongers & Martijn Lutjenhuis (2011)
Harold Hamersma (2005)
Is geen mengsel van rood en wit. Dat gebeurt alleen in Champagne. Daar wordt een shotje pinot noir aan het witte druivensap toegevoegd om hem rozekleurigte krijgen. Normaal gesproken zijn er twee manieren om rosé te maken. De meest voorkomende is om de schillen van de rode druiven voor de gisting even in het sap te laten 'weken’. Soms is dat niet m...
Jan Zellenrath (1979)
Als hij op de juiste manier wordt gemaakt is roséwijn afkomstig van gedurende 2 of 3 dagen, of soms korter met de schil en de pitten vergistende druiven waardoor hij zijn kleur krijgt. Deze bestanddelen worden verwijderd op het juiste moment, wanneer de wijn precies de gewenste kleur heeft aangenomen. In Frankrijk is de Tavel aan de monding...
Professor mag. dr. J.B. Kors o.p. (1967)
een lichter paars, is als → liturgische kleur toegestaan op den 3en Zondag van den Advent (Gaudete) en den 4en Zondag van de Groote Vasten (Laetare), omdat op die dagen de boetestemming, in de paarse paramenten gesymboliseerd, eenigszins getemperd wordt.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: