Wat is de betekenis van Macaroni, vermicelli en spaghetti?

2024-04-27
Voedings en Genotsmiddelen

dr. M. Wagenaar (1938)

Macaroni, vermicelli en spaghetti

Macaroni, vermicelli en spaghetti - De goede soorten van deze specifiek Italiaansche meelkost worden bereid uit de zoogenaamde harde tarwe. Het tarwegries wordt met water tot een taai deeg gekneed en daarna in bepaalde vormen geperst. Het essentieele bij deze voedingsmiddelen uit deeg bereid, is de soort gluten of kleefstof die gebruikt wordt. Spec...

2024-04-27
Katholieke Encyclopaedie

Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)

Macaroni, vermicelli en spaghetti

Verschillen alleen, wat afmetingen en vorm betreft. Deze producten worden gemaakt door uit gries van tarwe en water een zeer stijf deeg te maken, dit te kneden in een soort kollergang, vervolgens het deeg in hydraulische persen door nauwe openingen te persen en de aldus verkregen deegpijpjes of -slierten te drogen. Bij voorkeur wordt gries van bijz...