Lange wei
Lange wei is melkwei, welke door de inwerking van een slijmvormende melkzuurbacteriesoort dradentrekkend is geworden.
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Lange wei is melkwei, welke door de inwerking van een slijmvormende melkzuurbacteriesoort dradentrekkend is geworden.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Lange wei - wei, die door de werkzaamheid van een slijmvormende melkzuurbacterie „lang”, d. i. dradentrekkend, is geworden. In NoordHolland wordt lange wei op verschillende boerderijen gebruikt bij de bereiding van Edammer kaas, zulks ter bestrijding van ongewenschte gisting in de kaas. Elders gebruikt men voor hetzelfde doel meestal een reincultuu...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: