Iron
v., essence uit de iriswortel.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Dr. F.P.H. van Wely (1951)
I. 1. ijzer; 2. strijkijzer; 3. brandijzer; 4. soort golfstok; irons, boeien; strike the iron while it is hot, men moet het ijzer smeden, als het heet is; II. ijzeren; iron horse, stalen ros (ook = locomotief); III. 1. met ijzer beslaan; 2. strijken; 3. Boeien, kluisteren; iron out, uit; weg; gladstrijken; fig wegnemen, verwijderen, vereffenen;...
Prof. dr. F.W. Grosheide (1950)
Joz. 19 : 38, een stad in Naftali, thans Yarun, met resten van een oude tempel die verbouwd werd tot een kerk, en enkele steenmonumenten in het ZW.
E. de Bruyne, G.B.J. Hiltermann en H.R. Hoetink (1947)
is een stof met een reuk naar viooltjes uit de iris-wortel (iris florentina, poudre de riz); het is geen isomeer van ionon, maar een keton, afgeleid van cycloheptaan, C14H22O (Ruzicka).
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Iron - de riekende stof in de wortels van Iris florentina, I. germanica en I. gallica, een verbinding van de samenstelling C13H20O; is een kleurlooze vloeistof, die onder een drukking van 16 m.M. bij 144° kookt; de irisolie van den handel bevat ongeveer 10 pct. i. Bij de vroeger gedane pogingen om i. synthetisch te verkrijgen, werd het evenzoo riek...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
o., de riekende stof in de wortels van Iris florentina, I. germanica en I. gallica. (e) Iron (afb.) is een kleurloze vloeistof, bestaande uit drie isomere ionen (⍺, 𝛽, y). Het heeft een kenmerkende geur, die pas in grote verdunning op die van viooltjes lijkt. Iron behoort tot de →isoprenoïden. Het komt voor in iriswortelolie.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: