drie-in-de-pan
...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Marc De Coster (2020-2025)
(19e eeuw) (mar.) pannenkoek met rozijnen, krenten en spek. Deze culinaire term is vermoedelijk veel ouder. • Meneer Elbrecht, die houdt nou niks's van de gewone diessertjes — net zooals flensjes, wentelteefies, drie-in-de-pan, of een griesmeel-puddiukie met bessensap of gebrande rijst. (Nederland, 01/01/1896) • Herbakken, braden e...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
v./m., een soort pannekoekjes. Drie-in-de-pan is een typische Ned. traktatie bereid van gistbeslag, vermengd met krenten, rozijnen enz. Als lunchgerecht vermengt men het gistbeslag met kaas, ham of worst. Drie-in-de-pan ontleent zijn naam aan het feit, dat er drie tegelijk in de koekepan gebakken worden.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: