Wat is de betekenis van Cocosvet?

2024-04-28
Voedings en Genotsmiddelen

dr. M. Wagenaar (1938)

Cocosvet

Cocosvet of cocosolie wordt tegenwoordig bij hooge temperatuur uit copra (zie Cocosnoot) geperst. Het is een prachtig sneeuwwit vet, dat een kenmerkenden geur heeft. Deze verdwijnt echter bij raffineeren volledig, zoodat het vet zeer geschikt is om als spijsvet gebruikt te worden. Het ruwe cocosvet wordt daartoe eerst met loog behandeld, waardoor d...

2024-04-28
Encyclopedie voor voeding

dr. ir. P. Schoorl (1938)

Cocosvet

Cocosvet is het vet dat door persen uit de copra gewonnen wordt. Dit plantaardige vet is in copra in een gehalte van ongeveer 65% aanwezig. Het is bij 22° C reeds vloeibaar, zoodat het voor de bereiding van spijsvet goed dienst kan doen. Een nadeel is dat het spoedig ransig wordt. De vetzuren van cocosvet zijn oliezuur, laurine- en myristinezuu...

2024-04-28
Katholieke Encyclopaedie

Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)

Cocosvet

Cocosvet - gewonnen uit gedroogd cocosnotenvleesch (copra). Wit vet, bevat palmitine-, myristine-, laurine- en caprinezuur. Grondstof voor margarine, bak- en braadvet, toiletzeep.

2024-04-28
Oosthoek encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Cocosvet

Cocosvet - of klapperolie, verkregen uit de cocosnoot. Deze heeft een 3—5 m.M. dikke, harde schaal, waar binnen de kern, die eerst melkachtig is, zich later tegen de wanden als een vaste laag afzet, maar steeds in het midden melkachtig blijft. Die kern bevat het vet. De inboorlingen winnen dit door de kernlaag af te raspen; het moes en het vocht ui...

Gerelateerde zoekopdrachten