Barbera
Zie Barbara
Auteur van o.a." Tot op de bodem" (2005)
Huiswijndruif van piëmonte: vrolijk dieppaars, veel fruit, wat tintelende koolzuurbelletjes voor de frisheid, en dat pittige bittertje om je te tonen dat barbera meer is dan de eerste de beste fruitige wijn. Heerlijk. Maar vind het maar eens. Want er zijn een heleboel veel te goede barbera’s op de markt. Te goed, ja. D...
Vin Authentique
Barbera is de meest aangeplante blauwe druif van Italië en dan voornamelijk in Piemonte. Fris in zijn zuren, niet al te tanninerijk, en indien goed gevinifieerd (niet te veel hout a.u.b.), afkomstig van lage opbrengsten en goede grond (Barolo, Barbaresco) een aantrekkelijk glas barstend van het fruit barend.
Romy Kooij (2015)
De barberadruif komt vooral voor in Noord-West Italië. Het is een druivenras dat probleemloos op allerlei bodemsoorten gedijt en veel volume per hectare kan leveren. Kenmerkend voor wijn van deze druif is een hoge natuurlijke zuurgraad, een licht bitter aroma van kersen (soms ook rood fruit) en een laag tannine-gehalte. Lang werd barbera als een t...
Douwe Brongers & Martijn Lutjenhuis (2011)
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: