Redactie Ensie

Beleggen begrippen omschreven

Gepubliceerd op 16-06-2016

2016-06-16

Buy and hold strategie

betekenis & definitie

Een buy and hold strategie is een strategie die veelal binnen de financiële wereld wordt gebruikt. Bij een buy and hold strategie koopt een investeerder of belegger aandelen die voor een langere tijd worden behouden.

Buy and hold strategieën zijn gebaseerd op het idee dat aandelen een goed rendement opleveren na een verloop van tijd, rekening houdend met de schommelingen van de koers van het aandeel. Een investeerder die handelt middels een buy and hold strategie, zal zijn of haar aandelen dan ook niet meteen verkopen wanneer de waarde van het aandeel daalt. De buy and hold strategie wordt daarom ook wel een passieve strategie genoemd, een investeerder behoeft niet continu op de waarde van het aandeel te letten.

Het voordeel van een buy and hold strategie is dat men niet voor lastige keuzes komt te staan bij de handel van een aandeel. Investeerders die dagelijks aandelen verhandelen, moeten per dag aanvoelen of de waarde gaat stijgen of juist gaat dalen. Bij een buy and hold strategie laat men zich niet afschrikken door eventuele fluctuaties. Door dit laatste dient men wel bereid te zijn om veel verlies te maken, wanneer het bedrijf waarvan men aandelen heeft gekocht bijvoorbeeld langzaamaan failliet gaat.