wijn of een andere vloeistof voorzichtig afgieten van het bezinksel zodat dit achterblijft en de vloeistof wordt gezuiverd; in het geval van wijn door deze langzaam uit de fles over te gieten in een karaf of een glas.
Voorbeelden:
Om het depot niet in het glas te krijgen kunt u de port decanteren, dat wil zeggen voorzichtig overschenken in een karaf, waarbij u erop let dat het depot in de fles achterblijft.
http://www.delicatessenhuis.nl/
Oudere wijnen, vooral rode, kunnen wat neerslag hebben onderaan de fles. Deze worden best gedecanteerd. Om het neergeslagen materiaal niet mee in de decanteur te hebben plaatst u een lichtbron onder de hals van de fles zodat u kunt zien wanneer het gruis er aankomt.
http://www.winesinbelgium.com/ld/wine.nsf/PV/0101NL?OpenDocument
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk