Winkler Prins

Werken door de Winkler Prins Redactie

Gepubliceerd op 15-03-2017

Hoogtepunten juli 2003

betekenis & definitie

1 Juli
Italië neemt het EU-voorzitterschap over van Griekenland. Nederland. De commissie-Tabaksblat komt met een nieuwe gedragscode voor het bestuur van beursgenoteerde ondernemingen. De aandeelhouders krijgen meer macht, één persoon kan niet meer dan vijf commissariaten hebben en de ontslagvergoeding (gouden handdruk)wordt beperkt. De code werkt voorlopig op basis van vrijwilligheid.

2 Juli
Op zijn tweede dag als EU-voorzitter veroorzaakt de Italiaanse premier Berlusconi een rel door de Duitse sociaaldemocratische Europarlementariër Martin Schulz geknipt te noemen voor een filmrol als kampbeul in een nazi-concentratiekamp.

11 Juli
In een ziekenhuis in Teheran overlijdt de Iraans-Canadese fotojournaliste Zahra Kazemi aan de gevolgen van mishandeling. Kazemi was op 23 juni gearresteerd omdat ze foto’s nam van een gevangenis in de Iraanse hoofdstad. Nederland. In het tv-programma Netwerk wordt bekendgemaakt dat in april bij de grootschalige ruimingen van pluimvee zo’n 500 asielzoekers zijn ingeschakeld. De fiscus liet deze gehele groep registreren onder één naam, F. Vogelpest, en op één sofinummer werken.

18 Juli
Het lichaam van de vermiste wapenexpert David Kelly wordt in de buurt van zijn huis gevonden. Hij pleegde vermoedelijk zelfmoord. Kelly was door de Britse regering aangewezen als de bron van het BBC-bericht dat de regering-Blair het gevaar van Irak opzettelijk sterk had overdreven om de publieke opinie te winnen voor een aanval op Irak.

22 Juli
Na een urenlang vuurgevecht worden de twee zoons van Saddam Hussein, Uday (39)en Qusay (37), in Mosul door Amerikaanse troepen doodgeschoten.

31 Juli
De 34-jarige Oostenrijker Felix Baumgartner slaagt er als eerste in om met een parachute over Het Kanaal te ‘springen’. Het Vaticaan roept rooms-katholieke politici en andere rooms-katholieken op zich te verzetten tegen de invoering van het homohuwelijk, dat als ‘immoreel en niet bijdragend aan het algemeen belang van de samenleving’wordt omschreven.Alsjeblieft!
Dit artikel kreeg je van Ensie cadeau. Wil je ook bijdragen aan toegankelijke kennis? Klik hier en word vriend van Ensie.