Winkler Prins

Werken door de Winkler Prins Redactie

Gepubliceerd op 15-03-2017

Hoogtepunten februari 2008

betekenis & definitie

1 Februari
Wetenschappers ontdekken een nieuw zoogdier. Het beest dat zo groot is als een kat lijkt op een enorme spitsmuis. Het krijgt de soortnaam Rhynochocyon udzungwensis en is verwant aan olifanten, zeekoeien en aardvarkens.

2 Februari
President Nicolas Sarkozy (53) trouwt in het Elysee-paleis met zangeres en voormalig fotomodel Carla Bruni (40).

3 Februari
Zeven miljoen kijkers zien in een televisieuitzending van Peter R. de Vries hoe een undercover medewerker die het vertrouwen van Joran van der Sloot had gewonnen, hem een bekentenis weet te ontlokken omtrent de toedracht van de vermissing, sinds mei 2005, van de Amerikaanse studente Natalee Holloway. Zij is nooit meer gezien na haar laatste nacht op het strand van Aruba. Van der Sloot vertelt dat hij via een vriend het levenloze, of wellicht nog levende, lichaam van de studente in zee heeft laten verdwijnen.

6 Februari
Michael Hayden, directeur van de Central Intelligence Agency, geeft tegenover de senaat toe dat ondervragers van deze geheime dienst buitenlandse terreurverdachten hebben onderworpen aan ‘waterboarding’. Deze omstreden verhoortechniek houdt in dat de ondervraagde de indruk wordt gegeven dat hij de verdrinkingsdood gaat sterven.

20 Februari
Met 525 tegen 115 stemmen keurt het Europees Parlement het Verdrag van Lissabon goed. De leiders van de Unie hadden dit verdrag, dat in de plaats kwam van de niet meer levensvatbare Europese grondwet, op 13 december 2007 ondertekend. Het beoogt een democratischer en besluitvaardiger Europa, zonder de nationale identiteit en autonomie van de lidstaten meer dan noodzakelijk was aan te tasten.Alsjeblieft!
Dit artikel kreeg je van Ensie cadeau. Wil je ook bijdragen aan toegankelijke kennis? Klik hier en word vriend van Ensie.