Winkler Prins

Werken door de Winkler Prins Redactie

Gepubliceerd op 15-03-2017

Hoogtepunten februari 2007

betekenis & definitie

3 Februari
De achttienjarige Bart Bonroy wordt in Oostende op straat doodgestoken, wanneer hij na een nachtje feestvieren op een taxi staat te wachten. De eveneens achttienjarige dader, Kenny B., wordt snel opgepakt. Het nieuwe incident van ‘zinloos geweld’ doet op 10 februari 5000 mensen meelopen in een stille mars door Oostende.

19 Februari
Twee explosies, gevolgd door een hevige brand, in de Samjhauta-exprestrein kosten het leven aan meer dan zestig passagiers, voor het merendeel Pakistanen. De Samjhauta (Verdrag) reed sinds 2004 tussen Delhi en Lahore in Pakistan als een symbool van de pogingen om de betrekkingen tussen beide landen te normaliseren. Foto’s waarop minister van Immigratie van de Bahama’s Shane Gibson het Playboymodel Anne Nicole Smith op bed liggend omhelst, leveren zoveel consternatie op dat Gibson besluit af te treden. De aandacht voor de kwestie was aangewakkerd doordat ‘celebrity’ Anne Nicole Smith een week daarvoor onder mysterieuze omstandigheden in de Verenigde Staten was overleden.

20 Februari
Te midden van 80.000 feestvierders op het carnaval van Binche wordt de 17-jarige Yannick Amba-Bongelo uit ‘s Gravenbrakel, een tiener van Congolese afkomst, dodelijk neergestoken door de 22-jarige Laurent V. De moord is het gevolg van een dispuut tussen twee jeugdbendes.

26 Februari
Uit een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie over overgewicht blijkt dat Nauru de dikste bevolking van de wereld heeft: 94 procent van de bevolking lijdt aan overgewicht. Op andere eilanden in Zuid-Oceanië is dit percentage 90. De oorzaak is te weinig beweging en de toename van het gebruik van westerse kant-en-klaar maaltijden met veel vet die goedkoper zijn dan lokaal verkrijgbaar vers fruit en groente.Alsjeblieft!
Dit artikel kreeg je van Ensie cadeau. Wil je ook bijdragen aan toegankelijke kennis? Klik hier en word vriend van Ensie.