Voedings en Genotsmiddelen

dr. M. Wagenaar (1938)

Gepubliceerd op 26-01-2019

Huishoudrhabarberjam

betekenis & definitie

Huishoudrhabarberjam - Deze conserve wordt bereid door de bladstelen van rhabarber of het sap hiervan, uit te dampen met hoogstens 1,1 maal het gewicht aan suiker. Andere stoffen dan de hierbij genoemde bestanddeelen, mogen niet aanwezig zijn. Toegestaan is de toevoeging van 250 mg benzoëzuur of 250 mg zwaveligzuur per kg van de waar. Verder wordt geëischt dat het suikergehalte minstens 30 % zal bedragen, de som van suikergehalte en zetmeelsiroop hoogstens 66 % en het watergehalte hoogstens 35 %.

De wettelijke aanduiding is als volgt:

HUISHOUDRHABARBERJAM (letterhoogte minstens 4 mm).

Inhoud of Netto: 600 g (letter- en cijferhoogte minstens 4 mm).