Duitsch landbouwscheikundige, broeder van Hans D. (zie boven), geb. 16 Juni 1850 te Bergen op Rügen, studeerde te Berlijn en te Greifswald in de scheikunde, en richtte in 1874 te Berlijn het met de hoogeschool van landbouwnijverheid in betrekking staande Institut für Garungsgewerbe op, welke instelling onder zijn leiding tot hoogen bloei kwam; in 1887 werd hij ook leeraar aan de hoogeschool voor nijverheid te Berlijn; met Marcker geeft hij het „Zeitschrift für Spiritusindustrie”, en met Hayduck het „Wochenschrift für Brauerei” uit; zijn wetenschappelijke arbeid heeft voornamelijk betrekking op de physiologie der gistingsmiddelen en hun practische bruikbaarheid. In 1899 werd hij hoogleeraar aan bovengenoemde hoogeschool.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk