Pensioen

Pensioenbegrippen omschreven

Gepubliceerd op 12-10-2016

2016-10-12

Caferatariasysteem

betekenis & definitie

Het cafetariasysteem is een manier om een deel van het belaste loon om te zetten in een onbelaste vergoeding of verstrekking van een product/dienst. Het cafetariasysteem heeft haar naam te danken aan de keuzemogelijkheid voor de meest aantrekkelijke optie, net zoals bij een cafetaria.

Het voordeel van het cafetariasysteem is dat werknemers zelf de keuze hebben op welke secundaire arbeidsvoorwaarden ze aanspraak willen maken. Zo kan een werknemer kiezen om een deel van de eindejaarsuitkering in te leveren voor een nieuwe laptop of fiets. Het voordeel hiervan is dat over het deel van het loon oorspronkelijk belasting betaald zou moeten worden. Maar doordat de secundaire arbeidsvoorwaarden onbelast zijn, levert dit een belastingvoordeel op.

Er zijn een aantal vormen van belast loon die in het cafetariasysteem ingeruild kunnen worden voor een onbelaste vergoeding of verstrekking. Voorbeelden hiervan zijn:

Loon
Eindejaarsuitkering
Tantieme
Vakantiegeld
Vakantiedagen (bovenwettelijk)
Bonus
Provisie
Overwerkvergoeding

Deze vormen van belast loon kunnen onder andere ingeruild worden voor de volgende zaken:

Laptop/computer
Fiets
Studie
Thuiswerkplek
Vergoeding voor woon-werkverkeer
Vergoeding voor kosten kinderopvang
Spaarloon

Voor werkgevers biedt het cafetariasysteem ook voordelen, want wanneer werknemers hier gebruik van maken daalt het bruto inkomen van werknemers. Hierdoor hoeven er minder sociale premies betaald te worden.

De daling van het bruto inkomen heeft echter ook als gevolg dat het inkomen waarover pensioen wordt opgebouwd daalt. Hierdoor kan het gebruik van het cafetariasysteem voor werknemers op langere termijn leiden tot een lager pensioenkapitaal. Het hangt af van de hoogte van de onbelaste vergoedingen of verstrekking wat het uiteindelijke effect op het pensioenkapitaal is.