Redactie Ensie

Parfum begrippen omschreven

Gepubliceerd op 05-07-2016

2016-07-05

Unisex-geuren

betekenis & definitie

Unisex-geuren zijn geurtjes die zowel passen bij een vrouw als bij een man. Bij unisex-geuren worden de typische geuren die men associeert bij mannen of vrouwen overstegen tot een geur die door deze beide geslachten kan worden gedragen.

Unisex geuren zijn vanaf de jaren ‘90 van de vorige eeuw erg populair geworden, toen Calvin Klein de eerste unisex-geur op de markt bracht, namelijk CK One. In tegenstelling tot de meeste geuren die tot dan toe verkocht werden en die vaak een duidelijke connotatie hadden bij of een man of een vrouw, kwam CK One in de winkels met de slogan ‘A fragrance for a man or a woman’. CK One was hiermee de eerste unisex-geur die succesvol aansloeg bij het grote publiek. Dit werd achteraf voornamelijk toegeschreven aan het feit dat er bij de marketing van deze unisex-geur continu werd benadrukt dat het voor zowel vrouwen als mannen bedoeld was.

Unisex-geuren kunnen over het algemeen worden beschreven als frisse geuren. Vaak worden ze dan ook ondergebracht bij de citrus of aquatische geuren. Veel van de zogenaamde oudere geuren, worden doorgaans ook gezien als unisex-geuren. Dit zijn bijvoorbeeld Eau de Cologne en Eau de Toilette.