E-mail betekenis & definitie

E-mail staat voor elektronisch, digitaal briefverkeer. Het is naast het www het meestgebruikte onderdeel van het internet. Het is een eenvoudige en goedkope manier om te communiceren.

Al in 1971 werd de eerste elektronische post verstuurd over een netwerk. Pas halverwege de jaren negentig groeide het gebruik van internet en daarmee ook het aantal e-mails dat verstuurd werd. Om te kunnen mailen is het noodzakelijk om een account aan te maken bij een aanbieder van e-mail. De grote bekende aanbieders zijn Hotmail en Google. Het is mogelijk om in te loggen op een persoonlijk account via het www, maar er kan ook software gebruikt worden als Outlook of Firebird.
E-mail is, buiten het bedrag dat betaald moet worden voor een internetverbinding, gratis en snel. Het is, naast 1 op 1 communicatie, mogelijk om een groepsmail te sturen. Dit kan erg handig zijn, maar heeft ook een nadeel; spam. Dit zijn ongevraagde commerciƫle mailtjes die proberen de lezer tot het kopen allerhande zaken te verleiden.

Gepubliceerd op 13-04-2015