Maj de Bruin

Maj de Bruijn (2016)

Gepubliceerd op 17-02-2014

Cheesecake

betekenis & definitie

Een cheesecake is een zachte, zoete taart die met kaas wordt gemaakt. De taart bestaat meestal uit twee lagen, zoals een bodem van koek of cake en een laag met een mix van kaas, eieren en suiker.

Men kan de cheesecake met verschillende soorten kazen maken zoals roomkaas, ricotta en mascarpone. De kazen die gebruikt worden zijn in ieder geval zacht en smeerbaar. De cheesecake is er in verschillende smaken als citroen, chocolade, toffee en aardbei. De taart wordt in landen over de hele wereld gemaakt, waardoor er verschillende soorten recepten zijn. In Nederland maakt men eenzelfde soort taart bijvoorbeeld met mascarpone en fruit en in Frankrijk is de cheesecake heel dun. Daarnaast kan de taart zowel gebakken als ongebakken gegeten worden. In dat laatste geval zal de taart in de koeling worden gezet om op te stijven. Geen een taart is dus hetzelfde, maar ze hebben allemaal wel een overeenkomst en dat is de kaas als basisingrediënt.