Eerste hulp bij wijn is geschreven door Harold Hamersma (2005).
In ‘Eerste hulp bij wijn’ beschrijft Harold Hamersma de belangrijkste wijnbegrippen in gewone mensentaal. Eerste hulp bij wijn is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die wat meer over wijn wil weten of uiterst vermakelijk voor een ieder die alles al van wijn weet. Het beperkt zich opzettelijk tot de meest voorkomende wijnbegrippen en beschrijft deze kort van A tot Z, waardoor het een handzame Wijn encyclopedie is.
Definities en betekenissen van Eerste hulp bij wijn begrippenlijst
A
B
- bag in box
- banaan
- barrique
- battônage
- Beaujolais Primeur
- Beerenauslese (BA)
- belegen
- benzine
- bianco
- BIN
- biologische en biologisch-dynamische wijnen
- bitter
- Blanc de Blancs
- Blanc de Noirs
- blanco
- blend
- blindproeven
- bloemen
- bodega
- bonarda
- Bordeaux
- botrytis
- bouquet
- Bourgogne
- branco
Toon meer
C
- cabernet sauvignon
- Californië
- Canada
- cantina
- carmenère
- Cava
- cave
- cépage
- Chablis
- chai
- chambreren
- Champagne
- chaptaliseren
- chardonnay
- château
- chenin blanc
- chianti
- Chili
- chocola
- citrus
- classic
- classico
- clef du vin
- climat
- clos
Toon meer
D
E
G
K
M
N
O
P
R
S
T
V
- Vacuvin
- vanille
- VDOS
- veiling
- vendange
- vendange tardive
- vendange vert
- vendimia
- verbrande toast
- Verenigde Staten
- vet
- vieilles vignes
- vigneron
- vijf
- villages
- vin de paille
- Vin de Table
- Vin Santo
- viña
- vinificatie
- vino
- Vino da Tacola
- Vino de la Tierra
- Vino de Mesa
- vino tipico
Toon meer