vlees van kalveren.
vlees dat afkomstig is van kalveren die jonger zijn dan acht maanden en dat nog niet rood gekleurd is, zoals bij volwassen runderen, maar blank of hooguit roze.
Voorbeelden:
Zwaardvis wordt verkocht in moten, de structuur is stevig en de smaak heeft iets weg van kalfsvlees.
http://www.visbureau.nl/vissoorten.htm
Wordt bekend dat er anti-vries in de witte wijn zit, hoestmiddel in het kalfsvlees en geslachtshormoon in het varkensvlees, dan kopen de mensen liever iets anders en die kopersstaking helpt soms: er komen reglementen, kwaliteitscontroles en garanties.
NRC, 1994
Er zijn nog een paar zaken die opvallen in de late Middeleeuwen: het gebruik van specerijen, de middeleeuwer hield van pittig gekruid eten. De rijkeren gebruikten peper, nootmuskaat, de armeren mosterd en azijn. Er was een ongekende variatie aan vlees en vis. Ossenvlees, kalfsvlees, varkensvlees, schapenvlees, kippen, ganzen, duiven, patrijzen en vele andere vogels. En wat betreft vis: schelvis, haring, wijting, tong, zalm, snoek, brasem.
http://www.hollandsepot.dordt.nl/artikelen/artikelen.htm