zwezerik van een kalf.
klier die zich bij kalveren tussen het borstbeen en de luchtpijp bevindt, maar die bij het volwassen worden verschrompelt, en die wordt gegeten als vrij kostbaar orgaanvlees; thymusklier van een kalf.
Voorbeelden:
Behalve een vrieswagen, troffen ze zestig ton ingevroren kalfszwezeriken aan.
De Standaard, 1995
Kalfszwezerik - met lichte salade van witlof en appel. De zwezerik wordt algemeen beschouwd als het fijnste stukje orgaanvlees. Voordat de zwezerik wordt gebakken wordt de zwezerik gepocheerd door hem in koud water met zout en een scheutje azijn aan de kook te brengen.
http://www.kookse.tv/recept/kalfszwezerik-met-lichte-salade.php
Spoel de kalfszwezerik met koud water af, goed droogdeppen. Verwijder de vliesjes en het vet. Verdeel de zwezerik in 20 gelijkmatige stukjes.
http://www.kookfreak.nl/diversen/kalfszwezerik.html
Hertenbiefstuk uit de achterbout met chop-choy van wintergroenten en een rode wijnsausje [...] Krokant gebraden kalfszwezeriken met julienne van savooi, spekjes en noten, truffelsausje en rozemarijnaardappeltjes.
http://www.de-eiken.be/tafelenzzorgen.html