Ierland

Alles over Ierland

Gepubliceerd op 19-04-2016

2016-04-19

Wicklow Mountains

betekenis & definitie

De Wicklow Mountains is een bergketen aan de Oostkust van Ierland ten Zuiden van Dublin. De keten is een van Ierland’s toeristische trekpleisters, gezien de grote variatie aan natuur die men in het gebied kan vinden.

De Wicklow Mountains zijn miljoenen jaren geleden ontstaan tijdens de Caledonische gebergtevorming en bestaan voornamelijk uit graniet- en leisteengesteenten. Het gebied kenmerkt zich door de grote variatie van landschappen die men er kan vinden. Daarnaast zijn er nog restanten van eeuwenoude bouwwerken te vinden, sommige stammen uit de neolithische periode, ongeveer 4.300 jaar v.Chr. De bekendste restanten van menselijke bouwwerken vindt men echter in het klooster van Glendalough, wat in de zesde eeuw n.Chr. is opgericht door St. Kevin.

Hoewel de naam suggereert dat het om een bergketen gaat, vindt men in het gehele gebied dat wordt aangeduid als de Wicklow Mountains ook diverse bossen, dalen, rivieren en meren. Ook herbergen de Wicklow Mountains the zogenaamde Powerscourt Waterfall, de grootste waterval in heel Ierland.

Door de prachtige en tevens diverse natuur van de Wicklow Mountains, is het gebied uiterst geschikt als decor voor films of series. Zo zijn onder andere de avonturen films, Braveheart, Reign of Fire en King Arthur hier opgenomen.