Ierland

Alles over Ierland

Gepubliceerd op 19-04-2016

2016-04-19

Cliffs of Moher

betekenis & definitie

De Cliffs of Moher, letterlijk vertaald de Kliffen van Moher, is een van de meeste bezochte natuurgebieden in Ierland. De Cliffs of Moher liggen aan de Westkust van Ierland en strekken zich ongeveer over een afstand van acht kilometer uit.

De Cliffs of Moher liggen in het graafschap Clare in Ierland en zijn een van de hoogste klippen van heel Europa. De klippen liggen gemiddeld 120 meter boven de zeespiegel van de Atlantische Oceaan, het hoogste punt ligt op ongeveer 214 meter. De klippen bestaan uit kalksteen en hebben door vele jaren erosie door de oceaan hun huidige vorm gekregen. De vele lagen van gesteente die door de jaren zijn uitgehouwen door de oceaan, zijn met het blote oog goed te zien.

Al sinds de 19e eeuw zijn de Cliffs of Moher een van de meeste bezochte plekken in Ierland. In 1835 werd in het midden van de totale lengte van kliffen een toren gebouwd door Sir Cornelius O’Brien, de naar hem vernoemde O’Brien tower. Deze was toentertijd al bedoelt om toeristen naar de kliffen te trekken. De toren zelf biedt een grandioos uitzicht over de kliffen en over de Atlantische oceaan.