Château Calon betekenis & definitie

De exacte origine van Château Calon is onbekend, maar de naam zou afkomstig kunnen zijn van een Grieks woord voor 'schoonheid'. Op het domein zijn overblijfselen gevonden van een Gallo-Romeinse graansilo. In de buurt van het - op een hoog punt gelegen - domein staan ook nog vijf 15e-eeuwse graanmolens. De wijngaard kwam geleidelijk tot stand in de afgelopen 300 jaar dankzij de voorouders van de huidige eigenaar.

De wijn ondergaat zijn ca. 2 jaar durende vatrijping in een koele rotskelder en heeft niet alleen een onberispelijke kwaliteit, maar ook een charmant karakter. Zo is zijn smaak genereus en zijn aroma voorzien van zowel vanille en donkere elementen (laurier, drop, leer) als rijp fruit.

eig. Jean-Noël Boidron opp. 36 ha prod. 16.000 druiven B MER 70% CF 15% CS 12% MAL 3% 2e wijn Château Fonguillon ov. wijndomein(en) Château Mayne d'Olivet (Bordeaux blanc); Château Cantelauze (Pomerol); Château Calon (St-Georges-St-Emilion); Château CorbinSt-Georges-St-Emilion); Château Corbin Michotte (St-Emilion)

Gepubliceerd op 06-04-2017