Heinz

Alles over Heinz

Gepubliceerd op 17-05-2016

2016-05-17

Heinz Beans

betekenis & definitie

Heinz Beans zijn bonen in blik, waarvan de meeste varianten worden verkocht in een tomatensaus. Heinz Beans worden als sinds het begin van de twintigste eeuw verkocht door voedselbedrijf Heinz. De originele Heinz Beans hebben, net als andere producten van Heinz, wereldwijd een iconische status verworven.

Heinz Beans werden voor het eerst op de markt gebracht in 1901. Henry Heinz introduceerde dit nieuwe product voor het eerst in Engeland, na het succes van onder andere de Heinz augurken en de Heinz tomatenketchup. De baked beans waren al langer bekend in Engeland, maar werden door Heinz voor het eerste in een handig conservenblik aangeleverd. Heinz Beans kregen internationale faam gedurende de Tweede Wereldoorlog, waarin het door de Britse overheid werd aangekaart als een van de essentiële producten tijdens de periode van schaarste. Heinz Beans waren voor zeer lange tijd alleen in speciaalzaken te koop in de Verenigde Staten.

Voedselbedrijf Heinz toonde zich met betrekking tot Heinz Beans wederom vooruitstrevend op het gebied van marketing. In 1967 werd de slogan ‘Beanz Meanz Heinz’ gelanceerd, waarmee Heinz Beans bij een steeds groter publiek bekend werden. In 2008 werd in navolging van het succes van deze slogan de naam van Heinz Baked Beans veranderd in Heinz Beanz. De bonen staan daarnaast nog steeds bekend om hun hoge voedingswaarde en dikke saus, die met name in Engeland zeer populair is.