Redactie Ensie

Fitness begrippen omschreven

Gepubliceerd op 18-11-2016

2016-11-18

Superset

betekenis & definitie

Een superset is in de fitness een oefening waarbij twee verschillende oefeningen zonder pauze worden uitgevoerd. Bij een superset wordt direct na het voltooien van de eerste oefening de andere oefening begonnen.

Wanneer men begint met krachttrainingen en fitness, zal men in eerste instantie een trainingsschema aan proberen te houden waarin alle spieren worden getraind. Op een gegeven moment volstaan zowel een full body workout als een splittraining niet om de spieren uit te putten zoals het geval was bij eerste trainingssessies. Gevorderde sporters kunnen er in dat gevoel voor kiezen om supersets uit te voeren. Bij een superset wordt een oefening direct opgevolgd door een andere oefening, om op deze manier de spieren de belast te geven die ze in het beginperiode van de fitness ook hadden.

Supersets kunnen worden uitgevoerd voor een specifieke spier of spiergroep of juist een combinatie van verschillende spieren. Hierdoor kan men zowel een overload bij de spieren veroorzaken als tijd besparen, men neemt bij supersets immers geen rust tussen de oefeningen.