Magere melk
afgeroomde melk, ondermelk, taptemelk of centrifugemelk, is melk met een laag vetgehalte, doordat het vet grotendeels is weggenomen.
Veerman (1954)
afgeroomde melk, ondermelk, taptemelk of centrifugemelk, is melk met een laag vetgehalte, doordat het vet grotendeels is weggenomen.
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Magere melk of ondermelk is de ontvette melk. Meestal gebeurt het afscheiden van het vet met behulp van de centrifuge. Magere melk bevat dus nog de melksuiker en het melkeiwit. In de veehouderij wordt het voedsel voor jonge dieren en ook bij het vetmesten veel gebruikt. Samenstelling: eiwit 3,5%; koolhydraten 5%; vet 0,3%; water 90%.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Magere melk - De door middel van centrifugeeren zooveel mogelijk ontvette melk. Wegens het eiwit en melksuikergehalte is ze nog een goed voedingsmiddel. In het veehoudersbedrijf wordt ze veelal gebruikt als voedsel voor kalveren en varkens. Het vetgehalte bedraagt hoogstens 1 %. Ze is ook de grondstof voor de caseïnebereiding.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: