Wat is de betekenis van kneden?

2024-04-28
Nederlandstalige WikiWoordenboek

Wiktionary (2019)

kneden

kneden - Werkwoord 1. (ov) een massa soepel maken door er steeds in te knijpen De bakker kneedde het deeg. Verwante begrippen maceren, vormen

2024-04-28
Muiswerk Educatief

Muiswerk Educatief (2017)

kneden

kneden - regelmatig werkwoord uitspraak: kne-den 1. door drukken en knijpen één geheel maken van het deeg ♢ de bakker kneedde het deeg voor het brood Regelmatig werkwoord: kne-den ik kneed ...

2024-04-28
Frysk Wurdboek (Friesch woordenboek)

Fa. A.J. Osinga (1952)

Kneden

v., knipe, klieme, knetsje, trocharbeidzje; (van boter), baerje, bar(r)e.

2024-04-28
Woordenboek Nederlands-Turks

Mehmet Kiriş (2024)

2024-04-28
Groot woordenboek der Nederlandse taal

Van Dale Uitgevers (1950)

Kneden

(kneedde, heeft gekneed), 1. (een stof) door drukken, knijpen of wringen, vaak onder bijmenging van een vloeistof, in de toestand brengen die voor verder gebruik vereist is : boter, klei kneden; — in ’t bijz. van meel: het onder vermenging met water of melk tot deeg voor het bakken bewerken : deeg kneden; het kneden ges...

2024-04-28
De Kleine Winkler Prins

Winkler Prins (1949)

Kneden

is het mengen van plastische massa’s, zoals deeg, pasta’s, kunstharsen enz. Geschiedt thans meestal machinaal.

2024-04-28
Verklarend handwoordenboek der Nederlandse taal

M. J. Koenen's (1937)

kneden

kneedde, h. gekneed (1 al persende dooreenwerken; 2 door kneden doen ontstaan): 1. het deeg kneden, klei kneden; 2. poppetjes van stopverf kneden.

2024-04-28
Modern Woordenboek

Jozef Verschueren (1930)

kneden

('kne:dən) (kneedde, heeft gekneed) 1. druk dooreenwerken '.deeg, klei -. 2. door kneden doen ontstaan : brood -. 3. masseren : zijn ledematen -. 4. kastijden : het lichaam -. 5. vertederen, vermurwen : iemands hart als was -.

Wil je toegang tot alle 16 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-28
Oosthoek Encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

kneden

(kneedde, heeft gekneed), (overg.) 1. (een stof) door drukken, knijpen of wringen, vaak onder bijmenging van een vloeistof, in de toestand bren gen die voor verder gebruik vereist is: boter, klei —; m.n. van meel: het onder vermenging met water of melk tot deeg voor het bakken bewerken: deeg —; het — geschiedt thans machinaal; 2....