Juncus
Juncus L. [C. Linnaeus], - (Lat.) bies. - Het woord wordt wel in verband gebracht met jungĕre, binden.
Dr. C. A. Backer (1936)
Juncus L. [C. Linnaeus], - (Lat.) bies. - Het woord wordt wel in verband gebracht met jungĕre, binden.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Veerman (1954)
rus. Plantengesl. der Juncaceae, met ea 160 soorten, gekenmerkt door de onbehaarde bladeren. De planten verschillen van vegetatief er op gelijkende schijngrassen door de volkomen bloemen: 2 kransen bloembekleedselen ieder van 3 blaadjes. In Ned. komen een 2,0-tal soorten voor. J. bufonius L., greppelrus, is een bekend, éénjarig onkrui...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Juncus, - plantengeslacht der Juncaceeën, met bijna 200 soorten in de gematigde en koude streken, vooral veel op vochtige plaatsen, waar ze als Biezen of Russchen bekend zijn. (Niet te verwarren met de echte biezen, die tot het geslacht Scirpus der Cyperaceeën behooren). In Nederland komen een 20-tal soorten voor van zeer verschillend uiterlijk.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
plantengeslacht uit de familie →Juncaceae, met ruim 200 soorten taaie, op grassen lijkende, overblijvende planten, die vooral in de koude (gematigde) zone op schrale, zure moerassige bodems te vinden zijn. De bloeiwijze, die bij sommige soorten zijdelings nabij de top van de ronde, stijve, rechtopstaande stengel schijnt geplaatst te zijn, is e...
J. Kramer (1908)
Bloembies, Steenbies, plantengeslacht van de familie der Juncaceeën, met verscheidene soorten, alle grasachtige planten met een al of niet bebladerden stengel zonder knoopen en eind- of zijstandige hoofdjes of z.g. speren van bloemen; in Nederland komen 18—20 soorten voor.
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: