Gepasteuriseerde melk
zie flesschenmelk en pasteuriseeren.
Dr. Ch. Bles (1929)
melk, die tot 70° verwarmd, en daarna snel afgekoeld is. Vele der gevaarlijkste ziektekiemen zijn dan gedood, maar niet alle: de melk is niet steriel.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Gepasteuriseerde melk - in het algemeen melk, welke een tijdlang verhit is op een temperatuur tusschen 65 en 90° C. (zie PASTEURISEEREN VAN MELK), in het bijzonder zulke melk, welke de verhitting heeft ondergaan in de verpakking, waarin ze wordt afgeleverd (zie FLESSCHENMELK). In den codex alimentarius N°. 1. Melk. 2de dr., onderscheidt men laag ge...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: