Wat is de betekenis van Gepasteuriseerde melk?

2024-04-29
Encyclopedie voor voeding

dr. ir. P. Schoorl (1938)

Gepasteuriseerde melk

zie flesschenmelk en pasteuriseeren.

2024-04-29
Polulaire Geneeskundige Encyclopaedie

Dr. Ch. Bles (1929)

Gepasteuriseerde melk

melk, die tot 70° verwarmd, en daarna snel afgekoeld is. Vele der gevaarlijkste ziektekiemen zijn dan gedood, maar niet alle: de melk is niet steriel.

2024-04-29
Oosthoek encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Gepasteuriseerde melk

Gepasteuriseerde melk - in het algemeen melk, welke een tijdlang verhit is op een temperatuur tusschen 65 en 90° C. (zie PASTEURISEEREN VAN MELK), in het bijzonder zulke melk, welke de verhitting heeft ondergaan in de verpakking, waarin ze wordt afgeleverd (zie FLESSCHENMELK). In den codex alimentarius N°. 1. Melk. 2de dr., onderscheidt men laag ge...