chaud-froid
Reepje (= aiguillette) of stukje vis, vlees, wild, gevogelte of ei, bedekt met een pikante mousse en daarna overgoten met een z.g. ‘chaud-froidsaus’.
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Reepje (= aiguillette) of stukje vis, vlees, wild, gevogelte of ei, bedekt met een pikante mousse en daarna overgoten met een z.g. ‘chaud-froidsaus’.
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Fr. = lett.: warm-koud] (cul.) stukjes gaar vlees, wild of gevogelte, bedekt met mousse (z.a.) en overgoten met een speciale saus (chaud-froidsaus).
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
E. de Bruyne, G.B.J. Hiltermann en H.R. Hoetink (1947)
is een voorgerecht van wild of gevogelte, dat warm wordt toebereid maar koud opgediend. De culinaire historicus Philéas Gilbert beweert, dat de chaud-froid het eerst werd gegeten in 1759 op het kasteel Montmorency, en zijn naam ontving van de maarschalk de Luxembourg. Hij zou kort voor een groot diner te zijnen huize bij de koning ontboden z...
Jozef Verschueren (1930)
o. [Fr. warm koud] fijn wild, warm bereid, om koud in een gelee gegeten te worden: een van leeuweriken.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
[Fr., warm-koud], m., een gerecht van stukjes gaar vlees, wild of gevogelte, bedekt met een mousse van lever of dergelijke en overgoten met een dikke bruine of witte saus. Ook kunnen in plaats van stukjes gaar vlees hele vogels op een sokkel van rijst of dergelijke als een chaud-froidschotel worden opgemaakt, en dan gegarneerd met kleinere chaud-fr...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: