aanbraden
aanbraden - Werkwoord 1. (ov), (kookkunst) even laten braden in een vet op hoog vuur zodat er een bruin korstje ontstaat en de vleessappen behouden blijven Woordherkomst samenstelling van aan(voorzetsel) en braden(werkwoord)
Wiktionary (2019)
aanbraden - Werkwoord 1. (ov), (kookkunst) even laten braden in een vet op hoog vuur zodat er een bruin korstje ontstaat en de vleessappen behouden blijven Woordherkomst samenstelling van aan(voorzetsel) en braden(werkwoord)
Wiki (2017)
Aanbraden is het dichtschroeien van vlees, vis of gevogelte door het direct in het hete vet of de olie te leggen, zodat het een bruin korstje krijgt. Na het aanbraden wordt het vuur naar beneden gedraaid, zodat het vlees kan garen. Er wordt gedacht dat het vocht na het aanbraden nauwelijks nog aan het vlees kan ontsnappen. Doordat de structuur va...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
aan'braden (braadde aan, heeft aangebraden), vlees enigszins braden, waardoor het beter bewaard kan worden en vlugger klaar is.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: