geraspte schil van citrusvrucht.
geurige, geraspte of dungesneden citroenschil, limoenschil of sinaasappelschil die dient als smaakmaker in uiteenlopende gerechten.
Voorbeelden:
De zest of zeste is de dunne gele aromatische schil van citrusfruit. Liefst met een dunschiller van de dikke pel schillen of afraspen met een fijne rasp. Gebruik steeds onbespoten citrusvruchten.
http://www.seniorennet.be/Pages/Advies/advies3.php?ID=792
Dit is een Hollandaise saus met ingekookte jus d'orange (van bloedsinaasappelen) met een garnituur van zeer fijne julienne van sinaasappelschil (zeste).
http://www.cacique.nl/warenkennis/saus/botersausen.htm
Zest is de rasp van citrusvruchten zoals limoenen en sinaasappels. Ed Baines is een grote liefhebber van deze frisse en toch scherpe smaakmaker en gebruikt de rasp in vele bereidingen. Laat u echter niet misleiden door de titel: het kookboek bevat ook veel lekkers zonder zest.
http://www.xquis.com/books/_nl/