azijn uit wijn bereid.
azijn die is bereid uit wijn waarvan de alcohol wordt omgezet in azijnzuur door de inwerking van lucht en bacteriën.
Voorbeelden:
Het Franse woord voor azijn is "vin aigre", wat letterlijk zure wijn betekent. Wanneer bij de rijping van wijn lucht in het vat komt, wordt de alcohol omgezet in zuur en ontstaat wijnazijn.
http://www.mijnreceptenboek.nl/recepten/met/wijnazijn/
De echte wijnazijn wordt 100% uit wijnazijn bereid en dan is er wijnazijn die voor 20 tot 40% uit wijn is gemaakt en verder aangevuld is met natuurazijn. Deze natuurazijn wordt bereid van alcohol en water. De alcohol wordt door azijnbacteriën omgezet in azijnzuur.
http://www.mijnreceptenboek.nl/ingredienten/zuren/azijn.html
De kip een nacht marineren in de wijn, de ui, de wortel, tijm, laurier, kruidnagel, look, peper, zout, wijnazijn en de olie.
http://users.pandora.be/alcolon/kipfiletoploonsewijze.htm