dun, plat stuk varkensvlees.
plat, dun stuk varkensvlees, gewoonlijk uitgesneden uit de magere gedeelten, met de omvang van een eenmansportie of kleiner.
Voorbeelden:
Dorff voert in haar recept magere doorregen varkenslapjes op, ik houd het - ook omwille van de snelheid van bereiding - op varkenshaas, kalkoenfilet of ongepaneerde schnitzel.
NRC, 1993
Vandaag vanaf 17.00 uur in de Amsterdamse mensa's o.a.: Italiaanse runderstoofschotel; varkenslapje met paprikasaus; lekkerbekje met limoensaus; kaastaartje; rode kool met appeltjes of bruine bonen; rijst, aardappelen of frites.
http://www.eader.nl/keuken/volkskeuken/2000/mensa.htm
Wat Rabin persoonlijk van een lekkere "witte biefstuk" denkt, zoals hier in restaurants een varkenslapje nogal eufemistisch wordt genoemd, is onbekend.
NRC, 1993