stuk varkensvlees.
dun, langwerpig stuk vlees dat wordt uitgesneden uit de rug van een varken, aan de binnenkant van het karkas; dun, langwerpig stuk varkensvlees.
Voorbeelden:
Snij 4 dunne plakken van de varkenshaas en snij de rest in stukjes, die zo groot zijn als de erwten.
http://www.goldweb.nl/culinair/
Filet mignon met aardappelen. Benodigdheden 800 g zoete aardappelen; 1 1/2 dl melk; zout; peper; een snuifje gemberpoeder; een snuifje nootmuskaat; 600 g puntje van de varkenshaas (nierstuk); 30 g boter of margarine.
http://www.ping.be/kookplek/hoofd35.htm
Farceren is het vullen, bedekken of omhullen van bijvoorbeeld vlees of vis met een farce. En een farce is een fijngemaakte massa van vlees, noten, eieren, vruchten, brood, groente of een combinatie van de verschillende ingrediënten. Het is een handeling die meestal plaatsvindt voor de bereiding van het product. Bijvoorbeeld bij het farceren (vullen) van een varkenshaas.
http://www.bgp-opleidingen.nl/archief/BT200309-farceren.html