Libanese salade met bulgur.
Libanese salade waarin bulgur en soms ook couscous, tomaten, ui, citroen en verse kruiden, vooral munt of peterselie, zijn verwerkt en dat meestal gegeten wordt als voorgerecht of bijgerecht.
Voorbeelden:
We worden daar getrakteerd op werkelijk fantastische Arabische gerechten als tabouleh, faktoosh, hommosh, dolmahs etceterahs.
Ronald Giphart, Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, 2002
Ronald Giphart schreef erover vorige week....toen hij ons zag op culizender 24Kitchen terwijl hij ziek in bed lag: ons tabouleh zien maken monterde hem op: 'Wil je de 10 geboden van tabouleh weten? Vraagt Nadia. Natuurlijk! Ik lig in bed! Wat zou ik meer willen dan de Tien geboden van tabouleh!' – aldus Ronald in de Volkskrant.
http://www.nadiaenmerijn.nl/recipes/libanese-keuken/de-aller-allerlekkerste-tabouleh/
Vervolgens gaan we van de couscous een tabouleh maken. Niet de originele maar eentje waar we van alles en nog wat in stoppen. Je kunt het nogal eenvoudig houden door er alleen heel fijngesneden tomaat (zonder de natte binnenprut), knoflook, bosuitje en veel verse kruiden zoals peterselie, tijm of munt (!) door te doen.
http://www.culinette.nl/tabouleh/