Kensington betekenis & definitie

Kensington is een Nederlandse poprockband uit Utrecht opgericht in 2005. De band bestaat uit leadzanger en gitarist Eloi Youssef, zanger en gitarist Casper Starreveld, bassist Jan Haker en drummer Niles Vandenberg.

In 2008 brengt Kensington hun eerste EP ‘Youth’ uit, die ook verschijnt op debuutalbum ‘Borders’ uit 2010. In datzelfde jaar verkiest 3FM de band tot Serious Talent. Al snel komt de single ‘Let go’, die door verschillende radiostations wordt opgepikt nog voordat hij officieel uitkomt. 3FM benoemt de single zelfs tot 3FM Megahit.

Hun tweede album, ‘Vultures’, komt uit in 2012. Dit levert hitsingles op als ‘We are the young’, ‘Send me away’, ‘No way out’ en ‘Don’t look back’. Bij de 3FM Awards van 2013 ontving de band voor dit album de award voor Beste Album, Beste Live Act en de Serious Talent Award. Ook betekent ‘Vultures’ voor Kensington buitenlandse doorbraak, onder andere in Duitsland. In het najaar van 2012 volgt een uitgebreide Nederlandse clubtour, waarbij op de setlist ook een coverversie van Ben Howard’s ‘Keep your head up’ staat.

Op 8 augustus 2014 komt hun derde album uit, ‘Rivals’ genaamd, met hitsingles ‘Streets’, ‘All for nothing’ en ‘War’. Er volgt een clubtour, een uitverkocht optreden in de Heineken Music Hall (februari 2014) en zelfs twee uitverkochte shows in de Ziggo Dome in november 2015.

Naast eigen concerten speelde Kensington ook op vele Nederlandse en buitenlandse festivals, waaronder Pinkpop, Lowlands, Appelpop en het Hongaarse Sziget festival. Ondertussen hebben ze al vele prijzen in de wacht gesleept, zoals de MTV Europe Music Award voor Beste Nederlandse Act, diverse 3FM Awards en een Edison voor ‘Rivals’. Kensington is in relatief korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse bands van dit moment.