Luttelgeest betekenis & definitie

Een stukje tropisch regenwoud in een Hollandse polder, dat is de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Het is de grootste orchideeëntuin van Europa. Op de 24.000 vierkante meter voormalige Zuiderzeebodem groeien duizenden soorten van de koningin der bloemen.

Er zijn drie grote thematuinen. In een tropisch 'regenwoud' met 3000 soorten wilde orchideeën volgen bezoekers een drempelloos wandelpad door reusachtige tropische kassen met een weelderige begroeiing, watervallen en een grot. Af en toe valt er binnen een buitje. Vogelgeluiden maken de tropische verrassing compleet. De Oosterse tuin en de Maleisische tuin ademen de sfeer van het Verre Oosten.

De Maleisische tuin is de enige in zijn soort in Europa. De orchideeën groeien er in een zo natuurlijk mogelijk nagebootste omgeving op dichtbegroeide planten en bomen. Kronkelpaden leiden de bezoeker via een 18 meter lange brug over een kabbelend beekje. Aan de oever staan authentieke paalwoningen en longhouses. In een vijver zwemmen koikarpers. Een videofilm toont hoe de Orchideeënhoeve in de loop der tijd steeds groter is geworden. Adres: Oosterringweg 34.