Hellendoorn betekenis & definitie

Avonturenpark Hellendoorn ligt in een van de mooiste gebieden van Overijssel. Daar gelden strenge bouwvoorschriften. Toen het attractiepark in 1986 geen toestemming kreeg een hoge achtbaan te bouwen, koos men voor een creatieve oplossing: de bouw van The Black Hole, de eerste ondergrondse achtbaan in Nederland.

Later werd deze attractie uitgebouwd tot de Rioolrat, een spannende tocht door duistere rioolbuizen, waarin het water van de muren sijpelt en ook ratten niet ontbreken.

De Canadian River is de eerste wildwaterrivier in Nederland. De bezoekers zitten in uitgeholde boomstammen, die na een 'val' van twaalf meter hoogte aan een tocht over het woeste water beginnen. Een andere troef is de Sungai Kalimantan, de langste rafting rivier in Nederland en de op twee na langste van Europa. In deze attractie maken de bezoekers in een ronde rubberboot een tocht van ruim een halve kilometer over een woest kolkende rivier door een Indonesisch landschap. Adres Luttenbergerweg.

Over de Sallandse Heuvelrug loopt de langste ATB-route van Nederland. Dat betekent 60 kilometer terreinfietsen in een gevarieerd landschap dat veel hoogteverschillen en verschillende terreingesteldheden biedt. De trip kan als één route worden gefietst, maar ook in losse etappes van 18, 17 en 24 km. Informatie bij de VVV Helledoorn/Nijverdal.