Iemands leerstijl is – simpel gezegd – de manier waarop hij het gemakkelijkst leerstof verwerkt en dingen onthoudt.
Al bij jonge kinderen kun je daarin grote verschillen zien. Leerlingen die auditief en/of associatief ingesteld zijn, zullen relatief veel opsteken tijdens activiteiten met de hele groep waarin de leerkracht vragen stelt en uitleg geeft. Andere zijn meer visueel ingesteld en leren het makkelijkst met concrete materialen of met een boek voor hun neus.
De ene leerling kan veel informatie tegelijk behappen, de andere moet de leerstof in kleine porties aangereikt krijgen. De ene leerling wil het liefst meteen beginnen met nieuw aangereikte leerstof, de andere wil eerst helemaal snappen wat de bedoeling is. Sommige leerlingen willen precies weten wat er gebeuren moet en raken in paniek als een som op meerdere manieren opgelost kan worden, andere vinden het juist een uitdaging om nóg een andere strategie (of procedure) te bedenken.
Met Wizwijs gebruiken de leerlingen al hun zintuigen bij het leren. Zo leren zij hun sterke kanten te benutten, maar worden ze ook gestimuleerd om op andere manieren te leren en optimaal gebruik te maken van verschillende informatiekanalen.