Hoogtepunten mei 2007 betekenis & definitie

3 Mei
Na een dagenlange zoektocht wordt in het Albertkanaal, in de omgeving van Lummen, het levenloze lichaam teruggevonden van de vermiste Annick Van Uytsel. Het 18-jarige meisje werd vermoord door een zware klap op het hoofd. De verdwijning van en moord op Annick zorgt voor een golf van emoties. Op 8 mei nemen 10.000 mensen deel aan een herdenkingsmars in Diest. Van de dader(s) wordt ondanks intens speurwerk geen spoor gevonden. In het Portugese Praia da Luz verdwijnt de driejarige Madeleine McCann uit het vakantieappartement van haar ouders die vijftig meter verderop in een restaurant zitten te eten. Ondanks uitgebreid speurwerk van de politiek en een zoektocht van de ouders door verscheidene Europese landen wordt Madeleine niet gevonden.

6 Mei
Nicolas Sarkozy wint de presidentsverkiezingen met 53 procent van de stemmen, tegenover 47 procent voor Ségolène Royal, zijn tegenstander in de tweede ronde.

18 Mei
Waarschijnlijk geprovoceerd door gedrag van bezoekers, ontsteekt in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp de tienjarige gorilla Bokito in razernij. Met een reuzensprong overbrugt de 180 kilo wegende mannetjesgorilla vanaf zijn eiland de bijna vier meter brede gracht, inclusief schrikdraad. Zijn uitbraak leidt tot chaos. Vier mensen raken gewond, van wie een ernstig. In het restaurant van de dierentuin koelt het dier zijn woede op het interieur, totdat hij door enkele stevige verdovingsschoten buiten gevecht wordt gesteld.